Til inspirasjon

Maling, tapetsering, gulv og våtrom

Brødrene Samuelsen tar gjerne oppdraget!

Kilde: Jotun - LADY Pure Color 6384 Wish
Kilde: Jotun - LADY Pure Color 6384 Wish

Inspirasjon til oppussing

Hjemmet ditt skal være et fristed og en oase hvor du på dine premisser kan slappe av og hente nye krefter og inspirasjon til oppussing. Samtidig skal det også være funksjonelt i en hektisk hverdag. Ditt hjem vil også til en viss grad gjenspeile dine drømmer og hvem du er.

Vi bistår gjerne med råd og tips for å synliggjøre dette eller andre visjoner du har. Ved forslag til fargesetting med riktige nyanser, samt bruk av forskjellige typer materialer som har ulik tekstur (parkett, tepper, maling, tapet).

Våre prosjekter til oppussing vil kunne bidra til at du får økt inspirasjon og flere ideer.

Fargetrender 2022

Etter halvannet år hvor de fleste av oss har tilbrakt mesteparten av tiden i hjemmet og på hjemmekontor, kan vi endelig møte en mer normal hverdag igjen.

Nå er tiden inne for å ta hjemmet vårt tilbake slik vi kjenner det best, der vi kan trekke oss tilbake etter en lang arbeidsdag for å lade batteriene, men også invitere familie og venner til sosiale sammenkomster igjen.

Nå er det kanskje enda viktigere enn før hvilke farger og nyanser vi omgir oss med.

Interiør Stilene

Vi tenker mer på miljø og er mye mer bevist på dette enn før, vi kan nå si at kjøp-bruk-kast kulturen definitivt er over og ut.

Gjenbruk er nøkkelordet! Har du møbler med grå, hvit eller svart farge? Hva med å male eller tapetsere møblene du allerede har med fargerike trender.

Naturmaterialer som tre, stein, papir og kork er mer populært enn noen gang, og marmor er stadig aktuelt både som benkeplate på kjøkkenet eller som fliser på et bad, men også i form av møbler og interiør.

Vi bruker mer farger i hjemmet enn vi har gjort på mange år.

Grønt er symbolet på bærekraft og er høyaktuell farge. Bærekraft har blitt et symbol på luksus. Blått kommer som en energisk medspiller til grønt.
Typiske farger for 2022 er mangfoldig grønt, mektig blå, jordtoner, kraftig gul, dempet rød og lilla.

Dette er riktig tid til å begynne med et morsomt og avslappende oppussingsprosjekt.

Svaret til følgende spørsmål: Hvor kommer materialet fra? Hvilke tilsetningsstoffer inneholder den? Dette kan avgjøre mulige kjøp. Dette gjelder både på interiør, tekstiler og restfall fra industrien.

Valg av gulv er viktig. Våre eksperter innen feltet kan anbefale det riktige type gulv til de fargene du har valgt å male hjemme ditt med, og som passer til ditt interiør.

Hvert rom har sitt bruk. Ønsker du nytt gulv til kjøkken så må du tenke at det må tåle mye slitasje. I soverommet er det mindre slitasje. Ønsker man at rommet ser større ut så anbefales det ett lyst tregulv eller en blanklakkert parkett som reflekterer lyset i større grad.

Vil du ha en varm og lun følelse så er et mørkt tregulv svaret. Det finnes mange varianter.

Spør våre konsulenter om råd.

Jotun har lansert det nye fargekartet «TOGETHER».

Tre trendretninger i 2022

Fargekartet TOGETHER inneholder 12 helt nye farger som presenteres i kombinasjon med utvalgte nyanser fra Jotuns rikholdige arkiv. De 28 fargene kommer presentert i tre fargepaletter; Embrace, Playful og Cherish.

EMBRACE

Fargepaletten Embrace er rustikk og dynamisk, og har toner som spenner fra rustrødt, til gult, blågrått og gulbeige.

PLAYFUL

Fargepaletten Playful består av, som navnet indikerer, livlige og mer vågale farger. Optimistiske grønn; og turkisnyanser, solfylte gule toner og vakre lavendelnyasner går igjen her.

CHERISH

Gråtoner, støvete rosanyanser og dempet grønn går igjen i den behagelige paletten Cherish. Paletten blir beskrevet av Jotun som behagelige farger som er lyse og dempende, samtidig varme og omsluttende. I kombinasjon med luftige tekstiler og myke overflater skapes en komfortabel stemning.

Vi ønsker, og vi trenger, mer farger rundt oss.

Få profesjonell hjelp til ditt prosjekt